dijous, 14 d’abril del 2011

LA MONA DE PASQUA

Tradicionalment, la mona, era regalada pel padrí o l'avi, al seu fillol o nét. La base era un pastís d'elaboració simple, amb tants ous cuits, com anys tenia el menut, fins arribar als 12 anys.
Actualment, la Setmana Santa, es converteix en un aparador d'arquitectura dolça. A les pastisseries, podem delitar-nos amb grans elaboracions i escultures de xocolata.
*imatge extreta del blog de TOT D'UNA

Generalment, els padrins busquen pels seus fillols, aquella escultura de xocolata que més s'apropa als seus interessos. Molts cops, les mones que ens arriben a casa són tan grans, que ens passem dies i dies amb la xocolata a la nevera i no sabem què fer amb ella abans no es faci malbé. Una opció seria desfer-la i acompanyar-la amb xurros o melindros. Però molt més divertit per a tots seria desfer-la i fer noves creacions amb ella.

Un cop desfeta, la podeu posar en una màniga pastissera (que podeu elaborar amb una bossa de plàstic, fent un orifici a una de les cantonades i cargolant per l'extrem superior), en paper de forn, amb una mica d'oli escampat, podeu deixar que els nens facin dibuixos , i un cop secs (els podeu posar 10 minuts a la nevera) tindreu dibuixos per menjar.

Pels que no dominen el traç, podeu fer brotxetes de fruites, tipus foundue, i teniu un berenar solucionat.
I pels més agosarats... podeu deixar que juguin amb la xocolata, primer estenent-la sobre una taula coberta amb plàstic, podeu oferir diferents elements com ara forquilles, pinzells, tot i que les mans seran les encarregades de fer les millors creacions. Ah! i no oblideu la càmera de fotos, segur que sorgeix una imatge divertida per a ser emmarcada.

2 comentaris:

  1. M'agrada la idea de desfer la mona, però amb el que els costa als padrins, més val que, el que acabem fent amb ella, sigui un secret!

    ResponElimina
  2. jajaja, més val que si!!! però que no es llenci!!! tot cap a la panxa!!

    ResponElimina