dimarts, 3 de maig del 2011

LA XOCOLATA

La xocolata és un aliment envoltat d'un munt de contradiccions , de mites, tabus... Segons la Wikipèdia: "Una raó molt important en el plaer de la xocolata és que el seu punt de fusió és una mica menor que la temperatura del cos, així es fon dins la boca. La xocolata conté endorfines que són estimulants per al cervell que produeixen sensacions de plaer, i per això, alguns creuen que és un afrodisíac." Però això no és negatiu! si que pot ser un factor excitant pels menuts, per això es recomana que s'ofereixi amb moderació. La xocolata té, però , alguns beneficis per la salut  "Recerques recents demostren que el cacau o la xocolata negre té molts beneficis per a la salut, ja que conté antioxidants i preveu la hipertensió. La xocolata també és un aliment ric en calories amb un contingut elevat de greix. També s'ha comprovat que la xocolata és un estimulant feble ja que conté teobromina i cafeïna en petites quantitats."


Amb els menuts, la xocolata ofereix un infinit de descobertes: de l'estat sòlid, passa a desfer-se, donant peu a sensacions i textures noves, obrint la porta a la imaginació i la creació.

Amb el taller d'aquest dissabte 7 de maig , volem donar als menuts la possibilitat de fer de pastissers per un dia. Coneixerem els estris més freqüents a la cuina, els utilitzarem per crear pastissets i tot allò que ens demani la imaginació, degustarem alguna de les creacions i us portaran a casa les postres! Però sobretot... experimentaran amb una nova textura i aroma , que no deixarà indiferent a ningú.

Us hi esperem!




Per saber més sobre la xocolata:
* Amics de la xocolata
* Museu de xocolata de Barcelona
* Una recepte ben fàcil i deliciosa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada