diumenge, 24 de març del 2013

NIU DE CIÈNCIA


Darrere d'una pregunta hi ha un sens fi de  possibles descobertes. I com sinó  donem sentit a tot el que ens envolta? com podem conèixer si no tenim les ganes d'aprendre?


Niu de Ciència, és un espai destinat a menuts i ganàpies, on els materials de la natura, disposats de forma estratègica i atractiva, ens permeten tocar i investigar, ens animen a "pensar" amb les mans, a voler donar resposta a les nostres inquietuds.
















Els estris i els materials, conviden a fer un ús acurat. Però alerta!! els menuts manipulen amb un silenci , aquell que molts cops als adults ens incomoda i trenquem amb preguntes que interfereixen en la descoberta dels petits. És molt difícil acompanyar i no interferir en les descobertes, molts cops volem córrer, els volem donar respostes a unes preguntes que potser encara no s'han fet, o fins i tot els fem preguntes per a les que encara no tenen resposta i frenem la seva investigació. En aquest sentit, el Niu de Ciència, disposa d'un espai amb llibres on els menuts que ho necessitin poden accedir per a cercar aquelles respostes que necessiten o tan sols a verificar les seves hipòtesis.



 Amb la varietat de materials i recursos que ens posen a l'abast, és difícil no voler encertar què és cada cosa, la diversitat de materials obliga a centrar la mirada, acorar els moviments, activar la ment i el pensament. Endinsar-nos en el món de les ciències.





ESCOLTAR...
TOCAR...
MIRAR...
OLORAR...
DESCOBRIR....
APRENDRE.....
I... TENIR GANES DE SEGUIR APRENENT.











El museu Blau és qui allotja al Niu de Ciències. A l'hora de fer la visita, ens pot semblar agosarada per a infants menors de 7 anys, però si creiem en les seves capacitats i els donem l'espai i el temps, són capaços de sorprendre'ns amb la seva atenció i amb les seves ganes de descobrir i emocionar-se tant amb les grandeses de la vida com amb les petites coses que ens han permès ser qui som.
Així que el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, és una visita molt recomanada tant per a menuts com per a ganàpies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada