diumenge, 2 de setembre del 2012

AMB UNA CAPSA DE CARTRÓ

Al Diari Ara, 7 de gener de 2012, trobem una reflexió que ens agradaria compartir amb vosaltres, més que sobre el joc, sobre la capacitat d'acció dels infants amb els materials de qualitat que els podem oferir. I què entenem per qualitat, doncs aquella joguina o material que va creixent amb l'infant, que li formula reptes d'acció, que li permet crear, imaginar...

Per exemple... UNA CAPSA DE CARTRÓ.

Us convidem a que agafeu una , sigui quin sigui la seva dimensió. Si teniu infants, podeu observar quina o quines accions sorgeixen. Si no en teniu... us animeu a crear?







La Montse: 
Veu a la porta una capsa a punt de ser llençada al contenidor. L'agafa amb un clar objectiu.
"SEMBLA UN ROBOT!" Aleshores va a la cuina i comença a crear amb diferent tipus de material, posant en pràctica molt aprenentatges i practicant amb les lletres.



I què passa quan l'acció és compartida? Doncs que les opcions de creació i de joc, són més riques i diverses.

L'Eva, Andrés, Oriol i Andreu,
Un clar exemple de la necessitat de creativitat que tenim menuts i ganàpies, com , de sobte, el infant que reposa en el nostre interior, ressorgeix i transforma la il.lusió, la imaginació i les ganes de joc, en una cosa tan fantàstica com aquesta caseta que ens mostra la família López. Joc de textures, formes que afavoreixen el moviment... Amagar-se, trobar-se... Un joc compartit entre menuts i ganàpies.











 La Leila i la Montse, volen fer un vaixell, però no tenen gens clar com fer-lo per a que quedi bonic i a l'hora pugui navegar pels països de la seva imaginació... Fer un primer tempteig, per desprès posar-ho en practicar i poder elaborar una verificació, una observació que els fa treure conclusions. El més meravellós, quan busquen solucions a partir de l'observació. 

Segur que en podríem posar milers d'exemples, de fet, si, com a adults us ve de gust gaudir una estona, en aquest enllaç podeu trobar algunes idees per a reciclar capses de cartró. I si us animeu a compartir-les amb els menuts i a demostrar que la fórmula menuts i ganàpies , tal i com ens han ensenyat l'Eva i L'Andrés són una bona opció de joc en família, ens les podeu enviar. Us animeu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada