diumenge, 8 de maig del 2011

MASSATGE INFANTIL




La tradició de moltes cultures del món, han anat passant de generació a generació, una de les tècniques més boniques que hem pogut heretar, el massatge infantil. Ja sabem que el contacte físic és una necessitat bàsica, sobretot els primers anys de vida, doncs a través d’ell ens comuniquem emocionalment amb el nadó, enfortint els vincles afectius.
El massatge infantil aprofita  la tendència  natural d’acariciar, i això l’ajuda a relaxar-se i a apaigavar  molèsties típiques dels primers mesos de vida, on els canvis i adaptacions són constants.

Dr. F.Leboyer, "Ser cargados, acunados, acariciados, tocados, masajeados, cada una de esas cosas es alimento para los niños pequeños, tan indispensable, sino más que vitaminas, sales minerales y proteínas. Si se lo priva de todo eso, y del olor y de la voz que tan bien conoce el niño, aunque esté harto de leche, se dejará morir de hambre."

A través del SHANTALA , una de les tècniques més conegudes d’origen indi, descobrim tots els beneficis que el massatge infantil pot propiciar al nostre nadó:
  • La relaxació del nadó, és el benefici més palpaple.
  • Amb el massatge podem aconseguir un bon recorregut gastrointestinal, ajudant a superar amb més comoditat els còlics dels primers mesos.
  • Aquest contacte, ens permet establir amb el nadó un llenguatge no verbal, a través de la mirada i les carícies, que ens ajudarà a conèixer-lo millor i poder satisfer les seves necessitats d’una forma més planera.
  • Estimula el sistema immunològic i proporciona un millor desenvolupament del sistema nerviós.
  • El fet de tocar les parts del cos, fa que el nadó vagi adquirint una descoberta de la segmentació del tot. Això el fa adquirir una bona autoestima.
  • Amb el massatge, podem ajudar al nadó a gaudir d’una son profunda i relaxada.
“Simple pero dificil, dificil porque es simple. Como todo lo que es profundo”
Fréderick Leboyer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada