diumenge, 8 de maig de 2011

PIRULETES DE XOCOLATA




Aquest dissabte hem gaudit d'un taller de xocolata, on hem gaudit d'una
 bona estona dolça!

Primer vam fer un brownnie de xocolata, amb la recepte que ens ha proporcionat TOT D'UNA, variant la xocolata blanca per xocolata negre, i hem fet un amb nous i un altre amb maduixes, i tots dos estaven per llepar-se els dits!!

Ingredients per a 9 unitats:



120gr de mantega i un xic mes per el motlle (de 18cm +o-).
225gr de xocolata blanc
75gr de nous ( pels peques, i ara que en trobem al mercat ,ho canviaria per trocets de maduixa).
2 ous
125gr de sucre morè
120gr de farina de rebosteria

Escalfeu el forn a 180º, pinteu el motlle amb mantega i espolvoregeu farina, per tal de que no s'enganxi.
Trossegeu 175gr de xocolata i les nous o maduixes.
Poseu en un bol la mantega i la xocolata que resta, al bany maria i un cop estiguin desfetes, deixar refredar una mica.

A part heu de batre els ous amb el sucre i afegir-ho a la xocolata i la mantega refredats. 
Tamiseu a sobre la farina, barrejar-ho bé, afegir-hi la xocolata i les nous o maduixes i donar-hi un parell de voltes perquè quedin distribuïts per la massa. 
Ara ja, poseu-ho en el motlle i enforneu uns 30minuts. 

Un cop enfornat deixar refredar i tallar en quadradets, ho podeu servir amb xocolata desfeta, gelat , iogurt... 


El fet d'afegir-hi maduixes fa que hi hagi un contrast amb el dolç de la xocolata blanca i a l'hora de menjar un dolç els menuts prenen fruita.
Fer pastissos a casa amb ells, té molts beneficis, els nens s'ho passen molt be barrejant els ingredients i els fa molta il·lusió menjar el que han preparat ells mateixos. Evitem conservants i podem afegir-hi productes molt més saludables, podeu canviar la farina de blat per espelta, ecològiques, integrals... 
Recomano al 100% que feu participar els nens a la cuina i no nomes per fer dolços, sinó a la cuina de diari, els motivem a provar coses noves perquè han vist el procés i els hi crea curiositat de tastar-ho.

Com ens ha sobrat temps i xocolata, hem començat a fer unes creacions amb la mànega pastissera, i ens han sortit unes piruletes que, combinades amb quicos, i boletes d'anís dolç, a part de bones, han quedat precioses!!!
*Aquestes són de la Jordina, que es sentia molt orgullosa del seu sol, 
que vol guardar pel dia de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada