dissabte, 1 d’octubre del 2011

EL PODER DE LES PARAULES

Navegant per internet, he trobat aquest muntatge fotogràfic que m'ha sorprès moltíssim. Res més lluny de la realitat, paraules que ofeguen , missatges positius, o "etiquetes" que van creant una personalitat emmascarada...
Ahir per la nit, vaig veure un capítol emès per Cuatro, de la Súper nanny. No entraré en si estic en acord o no amb aquest tipus de programa, però crec que visualitzar el vídeo, és un clar exemple de com influencia la nostra actitud i les nostres paraules, en les accions dels menuts.
Com diu la Marta Graugés en el seu article PARAULES JUSTES "els missatges positius ens obren i ens porten alegria. Els missatges negatius ens tanquen, ens porten rigidesa i agressivitat".
La nostra societat , lluita per la perfecció, volem nens i nenes perfectes, i això no és dolent, el que no és tan bo, és no entendre per perfecte aquell infant que juga, que corre, que crida, que riu i que també plora. Quan no entenem aquesta perfecció i en busquem una altra que vagi contra natura, com ara  un infant quiet, que no tingui inquietuds per tocar el fang, que no faci una rabieta quan estigui cansat i encara estem al súper fent la compra. Aleshores posarem etiquetes i entrem en una lluita que ells no entenen. I per què ens han d'entendre ells i nosaltres no els escoltem quan ens envien missatges a través d'accions?
Frases com "sigues valent", "menja que t'has de fer fort", "no ploris que no et passa res". Són missatges que emmascara una dolça violència que , mica  a mica, va descrivint la seva persona, la que nosaltres els volem assignar, que els diu subliminalment "ets un covard", "No ets maco", "ets un malcriat".
Paraules que ofeguen, que fereixen, que, en definitiva, no els deixa créixer en llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada