dimarts, 11 d’octubre del 2011

ELS DITS I LES TITELLES

Hi ha una dita feta amb les manetes, molt coneguda per grans i petits:

AQUEST ÉS EL PARE…
AQUESTA ÉS LA MARE….
AQUEST FA LES SOPES…
AQUEST SE LES MENJA  TOTES…
I AQUEST DIU…
PIU, PIU, PIU, QUE NO HI HA PEL CAGANIU?

Però, us heu fixat com els costa moure els ditets de forma independent als menuts de menys de 3 anys? I és que la segmentació de les parts més petites del cos, encara no la tenen interioritzada.
De cançons per a treballar el moviment dels petits dits, hi ha unes quantes, algunes més conegudes que altres, però conegudes per tothom.

Hi ha altres maneres de fer jocs amb els ditets, com utilitzant titelles de dit. Ja sabeu els beneficis de fer jocs amb titelles, i amb les de dit, s’afegeix la pràctica d’una habilitat motriu. Però avui us presento un joc de titelles especial, amb un guant i complements, podem crear titelles personalitzades. La nostra és ben senzilla: un guant negre, dues boles unides per una goma elàstica, i hem cosit un tros de tela vermella per simular una llengua, i a crear una nova història!






 Aquesta idea l'hem extret d'un formació (molt recomenable) que vàrem fer al Taller de la Teia Moner. Us recomanem que cliqueu a teràpia i titelles, on podreu descobrir tots els beneficis del fantàstic món al que ens porten aquest personatges dirigits:
"Els titelles són generadors de múltiples aprenentatges, no solament involucren el saber (els conceptes, lo purament cognitiu), sinó que també impliquen el saber fer (els procediments, mètodes, tècniques, estratègies...) i l’ aprendre a ser (normes, valors, actituds...)." Teia Moner

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada