dissabte, 5 de novembre del 2011

ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES



Hi ha un conte molt famós als països anglosaxons, i que ara comença a entra a la nostra cultura, que ens parla dels monstres que tots portem a dins. Si us soc sincera, el conte m’agrada explicar-ho però no per la narració en sí, si no, per l’espectació i el contacte que estableix el Max amb els infants.
L’elefant trompeta, en una entrada dedicada als monstres, ens diu  que Allà on viuen els monstres ésUn autèntic clàssic del món dels àlbums il•lustrats (1963). Un conte que tothom recomana amb unes il•lustracions força agoserades a l'època que pertanyen. 
I és que el dia que el Max es va posar aquella disfressa
de llop... va començar a fer l'entremaliat, tant que la mare li va dir...:


"MOONNNSTRE!!!!"


En aquest moment s'inicia l'aventura del Max i els entranyables monstres que el declaren el rei del seu país.


És fascinant les carones dels menuts davant aquest conte, és recomanat per a infants a partir de 4 anys, però a partir dels 3 anys, o millor dit, en el moment en que els nens i nenes, s'inicien i descobreixen el món de les rabietes , la connexió amb el conte és total! Doncs en definitiva, a en Max li passa el mateix que als nostres menuts, que un neguit desconegut per ell, s'apodera del seu cos, i es transforma en moviment, rebequeria, trapelleries, pròpies de l'etapa infantil, però que als ulls dels adults, ens fa veure'ls com a MONSTRES! I si , a sobre, podem acompanyar la lectura, amb una interpretació amb aquestes titelles, la màgia és absoluta.
Us deixem amb un enllaç que , tot i ser en llatí, està molt ben fet, doncs respecta les il.lustracions del conte, i li donen moviment.
ç
I com tot el que té èxit en el nostra món... fa un parell d'anys, al Max se li va donar vida a la gran pantalla. Realment és fantàstica l'adaptació, els monstres més entranyables que en el llibre, el que us recomano és que la visualitzeu primer els adults, doncs no em queda del tot clar per a quina edat podria ser recomanada.
Us deixem el tràiler de presentació. I vosaltres... ja sabeu quin tipus de monstre teniu a dins...?

2 comentaris:

  1. M'encanten aquestes titelles!! Que sabries on puc aconseguirles? Gràcies i molt bon blog.

    salutacions!

    ResponElimina
  2. Hola Cristina,
    Moltes gràcies per llegir-nos i pels teus comentaris.
    La veritat és que les titelles són molt maques, però realment costen trobar... Jo les vaig comprar al Robafaves de Mataró (però crec que ja han tancat). Pel barri de Gràcia de Barcelona, també hi ha alguna botigueta que les tenen. I sinó, on les trobes segur noves o de segona mà, és on-line. Són uns personatges molt famosos a anglaterra, i si poses en el google el títol, en pots trobar de diferents mides fins i tot.
    Seguirem investigant i si tenim més informació t'ho fem saber.
    Una abraçada

    ResponElimina