diumenge, 6 de maig del 2012

CREMA DE MANS




Un amic ens ha portat un material que no coneixíem, unes boletes molt petites... i una recepta :

1 culleradeta de cera lanette
4 culleradetes d'oli d'oliva
75 ml d'aigua destil.lada

Veient els ingredients, hem començat amb les hipòtesis:
"sortirà una crema de color groc, del color de l'oli."
les boletes seran com els cereals, primer flotaran i després es desfaran"
" Segur que hem de tenir paciència. Per fer un experiment sempre s'ha de tenir paciència!".

Comencem amb el procés. El Miky ens diu que necessitem fer un bany maria. En aquest cas, introduïm un bol al microones i no el deixem arribar a l'ebullició. Quan l'aigua és calenta però no crema, introduïm el got amb l'oli i la cera, i , com deia la nostra investigadora, molta paciència, doncs la temperatura és baixa i costa una mica més desfer la cera.


Amb una batedora petitona, va més ràpid. Quan aconseguim que tot es converteixi en un únic líquid, passem a donar fredor al got i anem afegint l'aigua destil.lada. I a remenar!!

La consistència depèn de les ganes de remenar que tinguem. Em sorprèn l'interès per observar com canvia d'estat aquell líquid, que ha resultat ser blanc, i com va agafant consistència.

Per acabar, ho passem a un recipient i el posem a la nevera, on haurà d'estar els 15 dies de durada, doncs al no tenir cap tipus de conservant, es pot fer malbé.

Un bon experiment, una altra demostració de com els continguts curriculars es poden treballar de moltes maneres. Qui anava a dir que fer química amb 4 anys era possible!


I per acabar... un bon etiquetatge.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada