divendres, 20 de maig del 2011

UN PASTÍS AMB VERDURES


Tal i com ens passa als adults, els infants passen etapes de variats gustos culinaris, per això, molts cops, hem de ser creatius a la cuina, i què millor que preparar un sopar amb la seva col.laboració.
Avui hem preparat un pastís amb verdures. La cuina, els ofereix un gran ventall de recursos per interioritzar conceptes, sobretot matemàtics (volum, nombres, pesos) , i descobrir textures sabors, descobrir colors. És una experiència de la que deixem participar poc als menuts, tenim molts prejudicis, embrutar-se ens molesta, però si confiem en ells, un cop més, ens adonarem que tot queda en  "manies", doncs els resultats són espectaculars, i els accidents són salvables amb la rentadora!




Si treballem a la cuina amb infants que ja saben llegir les xifres, podem utilitzar pesos o aparells de mesura, però si passa com en aquest cas, on la petita no sap llegir, podem utilitzar tasses o pots per a guiar-los en la preparació dels ingredients.

QUÈ NECESSITEM?


- 3 OUS
- 1 IOGURT NATURAL
- 1 POT DE OGURT DE FARINA
- 1/2 POT DE IOGURT D'OLI
- SAL
- 1/2 SOBRE DE LLEVADURA
- 1 PAQUET DE 100 GR DE FORMATGE RATLLAT
- 2 O 3 XAMPINYONS
- 1 TOMÀQUET
- 1 PORRO


                              COM HO FEM?


Barregem tots els ingredients, tallem en daus petits els xampinyons, el tomàquet i el porro i ho afegim a la barreja. Pintem un motllo amb mantega. El forn ha d'estar calent, aleshores posem el motllo amb tota la barreja dels ingredients a una temperatura de 180 graus. Cal anar punxant el pastís per comprovar si és cru. Aproximadament , triga uns 20 minuts, però això depèn de cada forn.
Un cop fred, a menjar!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada