divendres, 24 de juny del 2011

QUAN EXPLIQUEM UN CONTE....

Quan expliquem un conte, és molt important que ens submergim en la historia que anem a explicar. Cal crear un clima tranquil i acollidor on s’estableixi una expectativa, unes ganes d’escoltar.  I això és el que va fer la Carme, va seure i amb un to de veu molt suau, va introduir-nos al món de la Lola Pelillos... d’una capsa, va treure una jaqueta de color lila pleeeennnaaa de butxaques. I de cada butxaca, una incògnita màgica, una sorpresa, un munt de sentiments i sensacions amagades, que , de cop, es desvetllaven i ens descobrien un objecte amb diverses funcions.
Amb aquest conte, podem observar com els menuts treballen el pensament científic, i això què vol dir? Doncs darrere d’aquesta “palabreja”, s’amaga l’inici de les estratègies que els permeten aprendre, doncs davant la incògnita del què passarà, els infants fan hipòtesis sobre la resolució, que un cop desvetllat el secret, poden verificar el resultat.


  Amb la Lola Pelillos, també hem pogut treballar les emocions, doncs cada objecte pot tenir moltes utilitats segons amb els ulls que els mirem.



 
Però la sessió de contes va continuar, amb el petit teatre de titelles, on  la Carme va convidar a la Lucia i la Montse a inventar una història amb l’ajuda de tres titelles. 
Abans d’acabar, amb la cançó de Ratatouille, vam poder mirar un conte sense paraules. La Carme ens va interpretar una història, on ens va fer anar el cap a cent per hora, doncs a mesura que els moviments ens explicaven alguna cosa, els espectadors, havíem d’anar endevinant-los en silenci, per, al final, poder reconstruir la història que ens explicava la Carme.

I ja sí per acabar, un conte desplegable: la capsa dels tresors. Que ens va permetre sentir-nos identificats amb la protagonista de la història, una nena que té una capseta on guarda tot allò que va trobant i que, per a ella , és especial.
Però... nosaltres els tresors els guardem a les butxaques, o en una bosseta, així que ens traslladem al racó de l’art, per crear unes capcetes tant i tant boniques com aquestes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada